9. des. 2013

Risotto med urter

2 ss olivenolje
1 finhakket hvitløk
3 dl risottoris (jeg bruker arborioris)
1 dl hvitvin
1 l utblandet kraft (her brukte jeg kyllingkraft)
3 ss smør
ca 1 dl revet parmesan
3 ss hakkede urter (f. eks basilikum eller persille)

Sånn gjør man for å få en bra risotto:
Varm opp olje i en kjele og fres sammen hvitløk og løk til den bli blank og myk.
Tilsett ris, vin og ca 1 dl av kraften. La det småkoke til all væske er fordampet.
Fortsett å helle på buljongvann på risen, litt og litt om gangen (i ca fire omganger).
Tilsammen skal risottoen koke i 18- 20 minutter.
Ta kjelen av platen og ha i smør, parmesan og urter og rør dette godt inn.
La risottoen hvile litt før servering.
Her ble den servert med kyllingklubber i  grillsaus

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar