Det er flere måter å lage en søt chilisaus på, men denne måten tar ikke mange minuttene,
og du verden, det blir HOT! Og dessuten slipper man alle tilsetningsstoffer som er i butikkvarianten :)
4 røde chili
6 fedd hvitløk
1/2 dl sukker
3/4 dl vann
8 ss eddik
1 ts salt
2 ss maisenna utblandet i 4 ss vann
Bruk hele chili med frø :)
Mos sammen chili, hvitløk, sukker, vann, eddik og salt med en stavmikser eller i en blender.
Kok mosen opp i en kjele, og la det småkoke på lav temperatur i noen få minutter til det tykner litt.
Ha så i den utblandede maisennaen mens du pisker, og la konsistensen bli god og tykk før du tar kjelen av platen og avkjøler den.
Oppbevares på glass med tett lokk i kjøleskapet.
Jeg syns denne sausen passer til så mye, personlig bruker jeg den ofte!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar