6. okt. 2013

Snickerskake

Nøttebunn
2 eggehviter
30 g sukker
80 g grovmalte, salte peanøtter
50 g melis

Karamellganache
100 g sukker
1, 25 dl fløte
100 g hvit sjokolade
10 g smør

Sjokolademousse
150 g mørk sjokolade i biter
75 g usaltet smør
1/2 dl sterk kaffe
1 gelatinplate
2 eggeplommer
2 eggehviter
50 g sukker
Lag bunnen: Mal peanøttene i en kjøkkenmaskin sammen med melis. 
Her må du selv bestemme hvor mye du vil male dem.
Noen bruker å bare grovhakke dem, mens jeg liker å ha det helt finmalt.
Lag så marengs ved at du pisker eggehviter i kjøkkenmaskin på ganske høy hastighet. Når eggehvitene begynner å skumme, har du i litt og litt sukker. Bruk god tid, marengs skal være helt stiv.
 Legg en smurt kakering på bakepapir på stekebrett.
(Bruk gjerne en litt mindre kakering for å få en høyere kake)
Vend forsiktig inn nøtteblandingen med marengs og fyll kakeringen med røren.
Stek i ovnen på  170 grader i 20- 25 minutter.
Lag ganache: Smelt sukker til karamell  på middels sterk varme i en gryte.
Når du har en jevn karamell tilsetter du fløte gradvis og la det småkoke under lokk til karamellen er oppløst.
 Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett hvit sjokolade og smør.
Rør helt til det er en jevn og glatt masse og alt er smeltet sammen.
Hell karamellen over bunnen og sett i kjøleskapet i ca en time.
Lag sjokolademousse: Smelt sjokolade og smør sammen over vannbad.
(Husk at bollen ikke skal berøre det kokende vannet i kjelen under)
Legg gelatinplaten i kaldt vann i 5 minutter. Denne skal så røres ut i varm, sterk kaffe.
Bland sammen gelatin og kaffe med smeltet smør og sjokolade.
 Når denne blandingen har en temperatur på 30 grader, (La den helst avkjøles i romtemperatur) kan du piske eggehvite og sukker til det blir helt stivt, og vend så forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
Hell sjokoladen på toppen av karamellen i kakeringen, og sett i kjøleskap i minst 3 timer før du tar kakeringen av og serverer.
 En av mine absolutt favoritter!
Deilig kake :)
  Koser meg skikkelig..
Lyst på en bit? ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar