ca 400 g karbonadedeig (eller annen kjøttdeig)
1 hodekål
200 g kremost med urter og hvitløk
3 ss hakket persille
2 ss hakket basilikum
1/2 ts salt
litt revet muskatnøtt
pepper
5 dl hønsebuljong
Bland godt sammen kjøttdeig, kremost, persille, basilikum, salt, pepper og muskatnøtt.
Skjær bort det nederste stykket på den grove stilken på kålen og ta av blader.
Legg dem i kokende vann i ca 2 minutter så de blir mykere. Hell av vannet og tørk lett av kålbladene.
Fyll hvert blad med kjøttdeigblandingen og rull igjen.
(Er ikke så nøye om det ikke blir helt tett, men prøv å få det så tett som mulig)
Knyt gjerne en kjøkkenhyssing rundt dem.
Legg rulettene i bunnen av en kjele med skjøten ned og hell over kokende buljongvann.
La det småkoke/ trekke under lokk i ca 20 minutter.
Ta gjerne vare på kokevannet når de er ferdige, da dette er kjempefint å bruke i saus.
Jeg brukte den her i den nydelig persillesausen jeg serverte med kålrulettene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar