12. okt. 2013

Havrebrød uten elting

1 kg grovbakstmel
100 g havrekli
100 g flak av bokhvete
200 g havregryn
200 g linfrø
50 g fersk gjær
2 ts havsalt
2 l lunkent vann
havregryn til dryss på toppen
 Bland sammen det tørre i en stor bolle. Rør ut gjæren i det lunkne vannet og bland inn med det tørre.
 Rør deigen godt sammen, dekk med plast og la den heves i 1 1/2 time.
 Dekk brødformene med bakepapir (dette gjør det lettere å få brødene ut syns jeg) og fordel
brøddeigen jevnt. Dryss på havregryn på toppen og etterhev i ca 1/2 time.
Steker på 180 grader i 1 1/2 - 2 timer.
Mine sto nærmere 2 timer siden jeg brukte ganske store brødformer.
Nybakt brød er best!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar