1. sep. 2013

Vårruller med kylling og nudler

15- 20 vårrullark
400 g kyllingkjøttdeig
1 gulrot i tynne strimler
1 finhakket løk
1/2 finhakket chili uten frø
400 g kokte glass-, ris- eller eggenudler
2 fedd finhakket hvitløk
2 ss ingefær
1 dl østerssaus
2 ss soyasaus
1 ss sesamolje
koriander
basilikum
salt og pepper
1 sammenpisket egg
solsikkeolje hvis du skal fritere i kjele (nok til at det står 4- 5 cm opp i kjelen)
Stek kjøttdeigen i smør og olje. Tilsett løk, chili, hvitløk og la det frese med et par minutter.
Ha i strimler av gulrot og rør samtidig inn ingefær, østerssaus,
soyasaus, sesamolje, koriander, basilikum, salt og pepper. La dette godgjøre seg i stekepanna på svak varme i noen minutter.
Kok nudler som anvist på pakken.
Legg utover vårrullpapir
Fyll med den ferdigstekte kjøttblandingen, og brett sammen.
Brett som en konvolutt, start med ene spissen, brett så inn sidene og rull stramt utover mot andre spissen.

Pensle med sammenpisket egg i skjøten og "lim" sammen

Rull sammen alle vårrullene før du begynner å fritere dem.
Jeg stekte også noen i ovnen denne gangen, ble veldig bra de også! Penslet bare på en del solsikkeolje blandet med sesamolje, la dem på bakepapir på stekebrett og stekte i 15 minutter på 200 grader.
Hvis du vil fritere dem i olje, heller du godt med solsikkeolje i en kjele og
 friterer dem der mens du jevnlig snur dem rundt. Ikke ha for høy varme på!
Server med nydelig sweet chili saus til.
Nam!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar