2 villørret, renset og vasket
salt og pepper
1 sitron i halve skiver
25 g smør
1/2 bunt frisk timian
Sennepsagurk
1 agurk skjært med ostehøvel til lange strimler
3/4 ts salt
1 ss olje
2 ts eddik
1/2 ts pepper
2 ts sennep
persille
Varm stekeovnen til 225 grader.
Tørk fisken godt inni og utenpå etter vask og klipp av det ytterste av halen og finnene på fisken.
Lag skråsnitt med 2- 3 cm mellomrom på begge sider. Strø salt, pepper og timian i snittene og i buken.
Del sitronen i halve skiver og stikk en i hvert snitt på ørreten.
Legg i aluminiumsfolie med noen klatter smør her og der. Og legg over godt med timian.
Lukk pakken godt igjen, det skal være helt tett. Legg den på et stekebrett og stek i ovnen i 30 minutter.
(Hvis du vil ha den på grillen, bruk dobbelt ark med folie og la den grilles i 35- 40 min.)
Lag sennepsagurk: Fjern skallet fra agurken ved hjelp av en ostehøvel. Skyll agurken og høvle tynne, lange skiver. Dryss på salt og la dem stå i 10 minutter. Hell av noe av vannet som har dannet seg.
Bland sammen olje, eddik, pepper og smak til med sennep. Bland laken inn med agurken.
La det stå å trekke i ca 10 minutter til før servering.
Dryss over persille.
Ta ørreten ut av ovnen og la den avkjøles litt før du tar av skinnet ved å trekke det av fra hodet og ned
Dette var fiskeretten sin det!
salt og pepper
1 sitron i halve skiver
25 g smør
1/2 bunt frisk timian
Sennepsagurk
1 agurk skjært med ostehøvel til lange strimler
3/4 ts salt
1 ss olje
2 ts eddik
1/2 ts pepper
2 ts sennep
persille
Varm stekeovnen til 225 grader.
Tørk fisken godt inni og utenpå etter vask og klipp av det ytterste av halen og finnene på fisken.
Lag skråsnitt med 2- 3 cm mellomrom på begge sider. Strø salt, pepper og timian i snittene og i buken.
Del sitronen i halve skiver og stikk en i hvert snitt på ørreten.
Legg i aluminiumsfolie med noen klatter smør her og der. Og legg over godt med timian.
Lukk pakken godt igjen, det skal være helt tett. Legg den på et stekebrett og stek i ovnen i 30 minutter.
(Hvis du vil ha den på grillen, bruk dobbelt ark med folie og la den grilles i 35- 40 min.)
Lag sennepsagurk: Fjern skallet fra agurken ved hjelp av en ostehøvel. Skyll agurken og høvle tynne, lange skiver. Dryss på salt og la dem stå i 10 minutter. Hell av noe av vannet som har dannet seg.
Bland sammen olje, eddik, pepper og smak til med sennep. Bland laken inn med agurken.
La det stå å trekke i ca 10 minutter til før servering.
Dryss over persille.
Ta ørreten ut av ovnen og la den avkjøles litt før du tar av skinnet ved å trekke det av fra hodet og ned
Dette var fiskeretten sin det!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar