1 ss knuste linfrø
2 ss varmt vann
olje
1 dl finhakkede valnøtter
1 finhakket sjalottløk
1 fedd finhakket hvitløk
150 g finhakket, fersk sjampingjong
2 ss soyasaus
1 ss tomatpure
1 ts paprikapulver
1 ts oregano
2 ss maisenna
1 dl havregryn
salt og pepper
ruccola salat
skiver av tomat
skiver av mozzarella
majones
sweet chili saus
Kok linsene i ca 45 minutter i godt med vann. Sil av vannet.
Ha olje i stekepannen og surr sjalottløk, hvitløk og sjampinjong i 3- 4 minutter på svak til middels varme.
Rør så inn soyasaus, tomatpure, oregano og paprikapulver. Skru av varmen.
Bland så alt sammen i en bolle, tilsett maisenna og havregryn og smak til med salt og pepper.
Serverte burgeren med chilimajones i bunnen (bland sammen og smak til med majones og sweet chili saus)
Litt ruccola...
..mozzarella og tomat..
De knuste linfrøene blander du med 2 ss varmt vann og la det stå å trekke i 5 minutter.
Rist så valnøttene på en tørr stekepanne i noen minutter, sett disse så til side.Ha olje i stekepannen og surr sjalottløk, hvitløk og sjampinjong i 3- 4 minutter på svak til middels varme.
Rør så inn soyasaus, tomatpure, oregano og paprikapulver. Skru av varmen.
Bland så alt sammen i en bolle, tilsett maisenna og havregryn og smak til med salt og pepper.
La blandingen stå i en halvtime før du former burgerne.
Stekes i stekepanne i smør i ca 10 minutter på medium/ høy varme eller de kan stekes i ovnen på 200 grader i 20- 25 minutter. Hvis du ønsker skiver av f. eks mozzarella, kan denne smeltes på toppen av burgerne under steking.Serverte burgeren med chilimajones i bunnen (bland sammen og smak til med majones og sweet chili saus)
Litt ruccola...
..mozzarella og tomat..
Så utrolig godt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar