16. mai 2013

Ostekake med jordbær og sitronsmak

1 pk jordbær
1 pk blåbær
6 dl fløte
1 beger seterrømme
600 g kremost naturell
11 knuste digestive kjeks
100 g smeltet smør
1 pk pulver til jordbærgele
1 pk pulver til sitrongele
5 dl vann
 Knus digestivekjeks i en foodprosessor eller blender så det blir fint som mel. Bland inn smeltet smør og klem massen utover i en form. Gjerne med bakepapir i bunnen. Sett i kjøleskapet til den har stivnet.
 Kok opp 2, 5 dl vann, ta kjelen av platen og visp inn jordbærgelepulver. Visp i minst 2 minutter.
Rør deretter inn 300 g kremost i geleen. Massen skal være helt glatt før du tilsetter 3 dl pisket krem og en 1/2 boks rømme.
 Fordel delte jordbær utover den stivnede bunnen. (Spar noen jordbær til pynten)
Hell over geleblandingen. (Jeg brukte ikke alt)
 Her har jeg også tilsatt litt pastafarge for å få en sterkere rosafarge.
Settes i fryser (stivner fortere) eller i kjøleskapet til dette laget er helt stivt.
 Legg på et lag med blåbær på den stivnede jordbærostekaken
 For det neste laget skal du gjøre det samme som sist, men med sitrongelepulver istedet for jordbær.
Kok opp 2, 5 dl vann, ta kjelen av platen og tilsett sitrongelepulver. Rør i 2 minutter. 
Tilsett 300 g kremost. Deretter 3 dl pisket fløte og 1/2 pk rømme til slutt.
Dette helles over blåbærene, og skal bli toppen av kaken.
 Sett formen i kjøleskapet noen timer så alt stivner helt. 
Ta så kaken ut av formen, nå er den klar til pynting om du ønsker å gjøre det.
 Se så herlige farger og med nydelige biter av bær !
 Her har jeg pyntet med blåbær, jordbær, en vaniljestang og litt melisdryss.
 For en herlig kake!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar