15. mai 2013

Croissanter

(ca 24 stk)
315 g hvetemel
1 1/2 dl kaldt vann
20 g gjær
15 g smelta og avkjølt meierismør
2 kalde egg
1 1/2 ts sukker
1/2 ts salt
325 g meierismør i skiver (brukte ostehøvel)
1 egg + 1 ts vann til pensling
Bland alle ingrediensene untatt den store smørmengden raskt sammen.
(Gjæren røres ut i kaldt vann og blandes inn)
Elt godt sammen til en fin deig. Ha plast over bakebollen og sett i kjøleskapet i 15 minutter.
Kjevle ut deigen på en benk med mel (ca 1/2 cm), legg på skiver av kaldt meierismør på ene halvdelen og brett over den andre halvdelen. Legg på et nytt lag med smør og brett igjen.
Brett deigen en tredje gang og kjevle utover benken igjen. 
Hvis det tyter ut smør noen steder, ha på litt mel.
Del deigen opp i trekanter, og rull dem sammen til det blir formen av en croissant. 
Legg dem på bakepapir på en stekeplate.
Legg plastfolie over og sett i kjøleskapet i ca 2 timer.
Pensle dem med sammenpisket egg og vann. Stekes på 200 grader nederst i ovnen i ca 15 minutter.
Avkjøl på rist og enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar