17. mai 2013

Pavlova med sjokoladesmak og bringebærtopp

Marengsbunn
4 eggehviter
200 g sukker
2 ss kakao
50 g hakket kokesjokolade

Fyll
3 dl pisket kremfløte
3 ts vaniljesukker
300 g friske bringebær
2- 3 ss hakket sjokolade

Sett ovnen på 250 grader
Pisk eggehviter i kjøkkenmaskin. Når det begynner å skumme, tilsetter du litt og litt sukker om gangen.
La det piskes godt mellom hver gang du har i litt sukker. 
Når marengsen har blitt helt stiv og blank, rører du forsiktig inn kakao og hakket sjokolade.
 Form en jevn bunn av sjokolademarengs på bakepapir på stekeplate.
(Her hadde jeg laget flere små pavlova istedet for en stor, dette velger du selv)
Sett stekeplaten i ovnen og skru ned varmen fra 250 grader til 100 grader. La den stå i 30 minutter i ovnen.
Skru så av varmen, og la kaken stå å avkjøle seg i ovnen med ovnsdøren på gløtt.
Når kaken er avkjølt, legger du på pisket krem blandet med vaniljesukker,
bringebær og et dryss av hakket sjokolade på toppen.
Dette er en av de beste kakene jeg har smakt!

2 kommentarer: