16. mars 2013

Ole Brumm boller med honningkaramell

2 1/2 dl lunken melk
125 g smør
1 egg
25 g gjær
2 ss honning 1/4 ts salt
ca 500 g speltmel (eller hvetemel)

Honningkaramell
1 dl fløte
3 ss smør
1 dl sukker
1 dl honning
Ha gjæren i en bolle. Tilsett melk, smeltet smør, egg, honning og salt og rør godt.
Bland inn mel og la det blandes i en kjøkkenmaskin i 5- 10 minutter.
Lag runde boller (lurt å legge den i muffinsformer, men går bra uten også) og la disse heves ca 30 minutter på stekebrett på bakepapir.
  
 Bland ingrediensene til honningkaramell, og kok til det blir en tykk karamell. Ca 10- 15 minutter. Rør hele tiden.
 Lag en dyp grop i midten av bollene, og fyll dem med honningkaramellen.
Stek bollene på 225 grader i 10- 12 minutter.
Yummi!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar