15. mars 2013

Kald mangosufflè

1 moden mango
2 gelatinplater
1/2 ss kokende vann
1 eggeplomme
1/2 dl melis
0, 75 dl melk
revet skall av 1/2 appelsin
1 dl kremfløte
1/2 dl ristede mandelflak
 Skrell mango og skjær den i biter. Legg noen biter i bunnen av former som rommer ca 1 dl.
Rør sammen eggeplomme, melis og melk i en bolle. 
Sett den i et kar med kokende vann og pisk kraftig til lys og luftig eggedosis. 
Ta bollen opp av vannbadet og fortsett å piske til eggedosisen er kald.
Bløt gelatin i kaldt vann i 5 minutter, klem vannet ut av gelatinen og rør ut i kokende vann.
Legg gelatin i kaldt vann i 5 minutter før du klemmer vannet ut og blandet med det kokende vannet.
Hell så dette i eggeosisen. Rør godt sammen.
Mos resten av mangobitene og tilsett dem sammen med revet appelsinskall i røren.
La massen stå til den begynner å stivne. Da rører du inn ferdigpisket kremfløte.
Fordel i former, og la dem stå i minst 4 timer i kjøleskapet før servering.
 Server med ristede mandelflak og pisket krem på toppen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar