11. mars 2013

Hjemmelaget Troika

1 pk bringebærgele
2 1/2 dl kokende vann
250- 300 g mørk sjokolade
1 ss hvetemel
100 g bløt nougat
100 g marsipan
 Legg plastfolie i en liten form (ca 14 x 14 cm). Smelt halvparten av sjokoladen over vannbad og hell i bunnen av formen. Sett til avkjøling. 
I mellomtiden lager du gele. (Med 2, 5 dl vann).
Sett geleen til avkjøling, men pass på at den ikke stivner. Når den er akkurat avkjølt, skal den helles over den stivnede sjokoladen. Sett i kjøleskapet igjen så geleen stivner helt.
 Del en brødpose i to og dryss litt mel på. Legg nougaten på og dryss på litt mel på toppen også.
Denne skal kjevles ut så den blir like stor som formen. Denne skal legges oppå den stivnede geleen.
 Gjør det samme med marsipanen som du gjorde med nougaten. 
Marsipanen skal legges oppå nougaten.
 Smelt til slutt resten av sjokoladen og hell på toppen. Sett til avkjøling og la sjokoladen bli stiv.
Del så opp i ønskede biter. 
For at det skal bli lettere å dele, dypp en skarp kniv i varmt vann og tørk av før du skjærer.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar