14. mars 2013

Havrekaker med popcorn

2 ss solsikkeolje
60 g upoppet popcorn
100 g smør
75 g brunt, mykt sukker
75 g honning
1/2 ts maldonsalt
200 g store havrergyn
Ha solsikkeolje og popcorn i en kjele med lokk. Mens du popper dette på ganske høy temperatur, smelter du sammen smør, sukker og honning i en annen kjele.
 Husk å rist kjelen med popcorn sånn at det ikke brenner seg fast.
Bland sammen havregryn og salt, og rør dette sammen med det ferdige popcornet.
Til slutt heller du over den smeltede blandingen, og rører alt godt sammen.
Kle en form (20 x 30 cm) med plastfolie (og ha så mye folie til overs a du kan brette den over hele formen til slutt) og klem massen ned i formen. Ha plastfolie over til slutt og sett i kjøleskapet i 1- 2 timer sånn at de stivner helt
. Skjær kaken i biter. 
Disse serveres best som kalde, perfekt som tursnacks :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar