2 finhakket sjalottløk
6- 7 dl grønnsaksbuljong
1 ts sambal oelek (eller annen chilipasta)
2 dl matfløte
salt og pepper
litt sitronsaft
400 g torskefilet i biter
litt finhakket persille
Rens, vask og skjær fennikel i tynne skiver. Fres dette sammen med
finhakket sjalottløk i olje i en kjele eller på stekepanne. Når det har
blitt mykt, tilsetter du chilipasta og rører dette kjapt inn.
Ha i grønnsaksbuljong. Kok i ca 10 minutter og tilsett så matfløte.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft (ha i mer chilipasta om du ønsker det).
Kjør stavmikseren til det blir en helt glatt masse.
Ha i torsk og persille og varm opp til kokepunktet.
Det skal ikke koke, men bare trekke i ca 5- 6 minutter.
Server gjerne med godt brød til. Jeg serverte med grov foccacia.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar