1. feb. 2013

Spinatsuppe og ørret

4 trespyd (Legges i vann i 30 min. før bruk)
ca 300 g ørret (eller laks) i passe store biter
sitronpepper
olje
2 finhakket sjalottløk
2 finhakket hvitløksfedd
smør til steking
1/2 dl hvitvin (kan sløyfes)
3 dl creme fraiche (eller fløte)
400- 500 g spinatblader
salt og pepper
Fres sjalottløk og hvitløk i smør i en kjele til det blir mykt. 
Tilsett hvitvinen. La denne fordampe nesten helt før du har i kylllingkraft.
La det koke i et par minutter. Tilsett creme fraiche og rør det godt inn.
Sett stekeovnen på 180 grader, tre fiskebiter på spydene. Pensle med olje og krydre med sitronpepper.
Stek i 8- 10 minutter.
Nå tilsetter du vaskede spinatblader i suppen, og moser dem med stavmikser. 
Varm så suppen forsiktig opp igjen og smak til med salt og pepper.
Her har jeg servert denne nydelige suppen med Grovt Focaccia brød til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar