Det er to måter å lage eget, ekte vaniljesukker på. Når jeg sier ekte, mener jeg med vaniljestang, og ikke den typen som de fleste butikker selger som hovedsaklig er fremstilt av grantrær.
Dette er veldig enkelt, og veldig godt. På metode 2, kommer du aldri til å gå tom for vaniljesukker!
Forholdet til blandingen er sånn:
200 g ekstra fint sukker (fruktose kan også brukes)
1 vaniljestang
Metode 1: Kutt opp vaniljestang i små biter og kjør dette sammen medsukker i en foodprosessor til vaniljestangen er knust.
Sikt vaniljesukkeret og ha det på tett glass med lokk.
Metode 2: Skjær vaniljestangen på midten og skrap ut frøene.
Ha alle frø og den splittede stangen sammen med sukkeret i et tett glass med lokk.
Rist godt og la det stå slik at sukkeret trekker til seg vaniljen.
Du kan bruke det med en gang, men best resultat er det etter 1- 2 uker.
Her kan du bare fylle på med sukker etterhvert, riste glasset og det vil bli evigvarende ;)
Bytt ut vaniljestengene når de blir tørre og smuldrete etter noen uker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar