23. apr. 2013

Risotto med fennikel og laks

 500 g laksefilet uten skinn og bein, i biter
sitronpepper
8 dl grønnsaksbuljong
1 finhakket løk
3 fedd finhakket hvitløk
2 ss hvitvinseddik
3 dl risottoris
2 ss smør
ca 60 g revet parmesan
1 fennikel i tynne skiver
salt og pepper
 Lag risotto: Fres løk og hvitløk i olivenolje i en vid, tykkbunnet kjele.
Tilsett risotto og rør det sammen med løken. Ha i hvitvinseddik og la den dampe litt ut.
Spe med buljongvann mens du rører. Risottoen skal småkoke i 18- 20 minutter, da er den perfekt.
 Når den er ferdigkokt skal den hvile et par minutter. Tilsett smør, parmesan og fennikel.
 Her servert med laksebiter pannestekt i smør og olje, krydret med sitronpepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar