25. feb. 2013

Semifreddo med krokan og marinerte jordbær

Semifreddo
4 eggehviter
4 eggeplommer
100 g sukker
frøene av 1 vaniljestang
350 g kremfløte

Marinerte jordbær
150 g frosne jordbær
75 g frosne bringebær
60 g sukker
1/2 dl sitronsaft
1 kurv ferske jordbær

ca 1- 2 dl krokan
 Lag marinade: Kok frosne bær og sukker til bærene er most. 
Sil saften av og smak den til med sitronsaft. 
Avkjøl sausen og tilsett jordbær delt i to eller fire. 
La de stå å godgjøre seg i kjøleskapet en stund før servering.
 Lag semifreddo: Pisk eggeplomme med 2/ 3 av sukkeret til eggedosis. Pisk fløten og vend den inn i eggedosisen. Pisk deretter eggehvitene stive med resten av sukkeret, og vend dette inn i blandingen sammen med 2/ 3 av krokanen og bland inn vaniljefrø. Hell i porsjonsformer eller i en stor form, og dryss krokan på toppen.
Settes i fryseren i minst 3 timer før servering.
  
Server med marinerte jordbær og du har en dessert med herlige smaker!



2 kommentarer: