Semifreddo
4 eggehviter
4 eggeplommer
100 g sukker
frøene av 1 vaniljestang
350 g kremfløte
Marinerte jordbær
150 g frosne jordbær
75 g frosne bringebær
60 g sukker
1/2 dl sitronsaft
1 kurv ferske jordbær
ca 1- 2 dl krokan
4 eggehviter
4 eggeplommer
100 g sukker
frøene av 1 vaniljestang
350 g kremfløte
Marinerte jordbær
150 g frosne jordbær
75 g frosne bringebær
60 g sukker
1/2 dl sitronsaft
1 kurv ferske jordbær
ca 1- 2 dl krokan
Lag marinade: Kok frosne bær og sukker til bærene er most.
Sil saften av og smak den til med sitronsaft.
Avkjøl sausen og tilsett jordbær delt i to eller fire.
La de stå å godgjøre seg i kjøleskapet en stund før servering.
Lag semifreddo: Pisk eggeplomme med 2/ 3 av sukkeret til eggedosis. Pisk fløten og vend den inn i eggedosisen. Pisk deretter eggehvitene stive med resten av sukkeret, og vend dette inn i blandingen sammen med 2/ 3 av krokanen og bland inn vaniljefrø. Hell i porsjonsformer eller i en stor form, og dryss krokan på toppen.
Settes i fryseren i minst 3 timer før servering.
Server med marinerte jordbær og du har en dessert med herlige smaker!
Mmmmmmmm....:-)
SvarSlettHelt enig! ;) Supergodt!
SvarSlett