24. feb. 2013

Marinerte scampi med limemajones

30 g scampi, rå og renset
4 ss olje
3 ss sweet chili saus
2 ss limesaft til marinaden
revet skall fra 1 lime (kun det grønne)
200 g majones
2-3 ss limesaft til majonesen
salt og pepper
ønsket mengde av tynne limeskiver (ca 1-2 per person)
 Bland sammen majones og limesaft, smak til med salt og pepper. Strø over limeskall på toppen.
 Bland sammen marinade: Olje, sweet chili saus, 2 ss limesaft og skall fra 1/2 lime. 
Ha scampi i marinaden og la dem ligge i 1 time.
Stek scampiene på høy varme i marinaden. Kun 1- 2 minutter på hver side til de skifter farge.
Når scampiene er ferdige tar du dem ut av pannen, og deretter glaserer du noen tynne limeskiver i marinaden som er igjen i stekepannen. Limeskallet kan lett spises når de er varmebehandlet og glasert på denne måten.
 Anrett scampi med limemajones på et fat. Legg glaserte limeskiver på og strø over finrevet limeskall
 Denne kan serveres både kald og varm, og er perfekt som forrett eller på tapasbordet.

2 kommentarer:

  1. Hei!
    Hvor mange personer er denne oppskriften beregnet på? Jeg skal lage denne forretten til 6 personer.

    SvarSlett
  2. Heisann! :)
    Denne er beregnet på to personer ca. Kos dere masse med deilig forrett!
    Mvh Monica

    SvarSlett