13. feb. 2013

Marokkansk kyllinggryte

 (4- 5 personer)
5 kyllingfileter
2 bokser hakkede tomater
1 1/2 dl olivenolje
1 ss soyasaus
3 ts sambal oelek
4- 5 fedd finhakkede hvitløk
1 ts revet, frisk ingefær
2 ts paprikapulver
1/4 ts malte grønne kardemommefrø
1 ts spisskummin
1/2 ts kanel
1 kanelstang
1 bunt hakket, frisk koriander
1 bunt hakket, frisk persille
saften av 1/4 appelsin
salt og pepper
 Ta skallet av kardemommefrøene og knus dem med morter eller i hurtigmikser.
(Disse har jeg kjøpt i innvandrerbutikk)

  Bland godt sammen alt unntatt kyllingen i en bolle.
 Del hver kyllingfilet i 4 og legg dem i bunnen av en leirgryte med lokk eller
keramisk gryte som tåler 225 grader.
(Hvis du ikke har dette, bruk bare en ildfast form) 
Hell over tomatblandingen, og pass på at den dekker kyllingen helt.
 Stek nederst i ovnen på 225 grader i ca 1 time (minst 45 minutter)
Her lagde jeg også gulrotsalat som jeg hadde som tilbehør.



Se så fint det ble med ris, tzatziki, gulrotsalat og bladsalat til :) 
Pyntet med en appelsinskive på toppen :)
 En fantastisk rett, her også servert med blomkålmos og gulrot i vinaigrette.
Enjoy!


2 kommentarer:

  1. Det hørtes og så skikkelig godt ut. Jeg har kjøpt meg en tagine, men ennå ikke brukt den, kanskje jeg skal innvie den med denne oppskriften
    Takk for hyggelig kommentar inne på bloggen min:)
    Klem
    Liza

    SvarSlett
  2. Hei!
    Ja dette var snadder skal jeg si deg. Ja, er jo perfekt å innvie taginen da! :)
    Takk for kommentar og ha en kjempefin dag, Liza.
    Klem Monica.

    SvarSlett