Deig
2, 5 dl melk
25 g gjær
1 ts salt
1 egg
25 g smeltet smør
100 g rugmel
300 g hvetemel
egg til pensling
Fyll
50 g mykt smør
50 g hakkede mandler (kan sløyfes)
25 g revet parmesan
1 neve krydderurter (jeg brukte oregano)
1- 2 finhakket hvitløk
revet skall fra 1 sitron eller lime
Bland godt sammen ingrediensene til fyllet
Rør til slutt inn mandler hvis du ønsker det
Bland det tørre til deigen og tilsett fingervarm melk. Bland godt.
Kjevle ut deigen og smør på fyllet over hele. Rull så sammen til en lang pølse.
Del opp i like deler og klem dem litt flate på bakepapir på stekeplate.
Pensle med egg og strø over hakkede mandler
Stek i 12- 15 minutter på 225 grader
Barna elsker slike snurrer, det var alltid fast pick-nick mat på tur.
SvarSlettKlem
Liza
Ja det er så lettvint og godt å ha med som tur mat!
SvarSlettKlem Monica