13. juli 2012

Cake pops med sitronkrem

(ca 25 stykker)
4 egg
120 g sukker
120 g hvetemel
20 g smeltet og avkjølt smør
2 sitroner (saft og skall)
1 dl sukker
4 eggeplommer
45 g smør, usaltet
200 g smeltet hvit sjokolade
kakestrø
 Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt inn litt og litt av melet og vend det inn med slikkepott.
Vend til slutt inn det smeltede og avkjølte smøret. 
 Stek på 170 grader i 25 - 30 min. Avkjøles.
 Lag sitronkrem: Kok opp vann i en kjele. 
Ha sitronsaft fra 2 sitroner og skall fra 1 sitron, 1 dl sukker, eggeplommer og  smør i en bolle. 
Hold bollen over det kokende vannet mens du visper til det begynner å tykne. (Ca 10 minutter.)
Avkjøl i kjøleskapet.

Smuldre så opp den avkjølte bunnen og bland med sitronkremen. 
Det skal være så klissete at du kan lage runde, små boller av deigen.
 Rull rundinger og legg dem på et fat. Putt i kjøleskap i 10 - 15 minutter så de blir harde.
 Smelt hvit sjokolade over vannbad eller i mikro. Pass på at sjokoladen ikke blir for varm.
 Stikk ene enden av lollipop pinnene i sjokoladen og så inn i de runde bollene.
 Sett dem i kjøleskapet igjen i 3 minutter. Dette fordi at pinnene skal feste seg.
 Dypp cake pops' ene i den smeltede sjokoladen. La det renne av seg litt før du pynter med kakestrø
 Her er det bare å helle på det som er av kakestrø før du igjen avkjøler dem så sjokoladen stivner helt :)
Tastes good!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar