11. des. 2017

Suksesskjeks med sjokoladetrekk

Mandelkjeks
6 eggehviter
300 g sukker
450 g malte mandler

Gul krem
6 eggeplommer
2,5 dl fløte
150 g sukker
3 ts maisenna
3 ts vaniljesukker
200 g smør
 Mandelkjeks lager du helt enkelt ved å piske eggehviter og sukker til du får en tykk og glatt marengs. Deretter vender du forsiktig inn de malte mandlene. Røren heller du i en sprøytepose og sprøyter ut fine topper på et bakepapir på bakeplaten. Husk at de blir litt større i ovnen, så ikke legg dem for tett. Stekes på 180 grader i ca 13-14 minutter.
Avkjøles helt før du fyller med den fantastiske gule kremen. 
Gul krem lager du ved å koke sammen eggeplommer, fløte, sukker og maisenna.
Rør hele tiden i 4- 5 minutter til kremen er tykk. Ta kjelen av platen og tilsett kaldt smør og vaniljesukker. Rør godt til kremen blir jevn og blank. Avkjøles før den smøres på kjeks.
Desto lengre den står kaldt, desto tykkere blir den. 
Min krem sto over natten i kjøleskapet før jeg brukte den.
 Ha på krem mellom to mandelkjeks, og dypp halve kjeksen i smeltet sjokolade.
Disse kan fryses, og tiner fort.
Ha en fortsatt fin adventstid :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar