16. des. 2017

Helt nydelige karamellkaker

Disse var så fantastisk gode. De forsvinner i en fei!
200 g smør
200 g sukker
1 ss sirup (både lys og mørk går fint)
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
300 g hvetemel
 Sett ovnen på 175 grader. Pisk smør, sukker og sirup til det blir helt mykt. Sikt inn det tørre og kna sammen en fin og jevn deig. Bruk gjerne hendene så er det lettere å få knadd godt sammen.
Del deigen i 4 ruller som du klemmer litt flate. Legg dem på bakepapir på bakeplate, husk å ha mellomrom mellom rullene siden dem flyter ut å blir flate.
 Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter. Ta dem ut av ovnen og skjær biter på skrå når de enda er varme.
Bare la dem ligge på stekeplaten å avkjøle seg en stund før du flytter dem over på rist å lar dem bli helt kalde der før du har dem i tett kakeboks eller på glass.

 Førjulstiden er så koselig! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar