18. feb. 2017

Sjokoladeknuter

Denne oppskriften må jeg bare dele med dere. Nyyydelige knuter fylt med sjokolade!
Denne gir ca 25 boller.
6 dl melk
50 g fersk gjær
1 egg
3 ts malt kardemomme
3 ts flaksalt
1 kg hvetemel
150 g sukker
150 g mykt smør

Fyll
100 g god kokesjokolade
1 egg
Varm melken til ca 30 grader i en kasserolle. Smuldre gjæren i melken og la den løses opp helt.
Bland sammen alle ingredienser i en stor bolle, unntatt smør og 1 dl av melken.
Bruk gjerne kjøkkenmaskin og kjør i et par minutter på rolig tempo. Øk hastigheten og tilsett litt og litt av melken. Nå blander du inn litt og litt av smøret mens maskinen går.
Kjør til alt er godt blandet og du har en fin deig. 
Dekk bollen med plast, og la deigen heve seg i 1 times tid.
Hell deigen ut på benken og kna hardt/ slå luften ut av den. La den så hvile i 10 minutter.
I mellomtiden kan du smelte sjokolade over vannbad og vispe inn egget. Avkjøl til romtemperatur.
Kjevle nå ut deigen til et avlangt rektangel. Smør sjokoladen jevnt utover det hele.
Brett den ene langsiden 2/3 inn, også den andre langsiden, sånn at den dekker den første bretten. 

Skjær tynne skiver på tvers, strekk hver skive litt og tvinn dem ca 3 ganger før du slår en knute på dem og legger den på et stekebrett med bakepapir. La dem heve mens ovnen varmer seg opp.
Pensle med egg.
Du kan gjerne strø på litt perlesukker på toppen hvis du ønsker det.
Stekes på 230 grader midt i ovnen i 10- 12 minutter, til de har en fin farge på toppen.
Disse bollene gikk unna kan man si, så gode!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar