28. aug. 2016

Lun høstgryte

Til ca 4 porsjoner (Du kan selvfølgelig bruke de grønnsakene du vil, men denne gangen ble det med gulrøtter og blomkål som hovedingredienser) 

1/2 kg gulrøtter i skiver
1/2 - 1 blomkål i buketter
1 finhakket gul løk
ca 1/2 dl raspet fersk ingefær
5 finhakket fedd hvitløk
2 bokser kokosmelk
olje til steking

2 ss paprikapulver
1 ss spisskummen
1 ss gurkemeie
1 ts havsalt
1/4 ts kajennepepper
saften av 1/2 sitron (eller lime)
En dæsj tørket persille (bruk gjerne en neve fersk)

Bruk tilbehør som ris, nan brød, baguetter og gjerne en salat til. 
Skjær og hakk grønnsakene klare. Varm opp olje i en stor kjele og start med å frese løk, hvitløk og ingefær i et par minutter. Rør inn all krydder, og tilsett kokosmelken.
La dette koke opp, tilsett gulrøtter og la det koke på middels varme i ca 10 minutter, tilsett så blomkålen og la det koke videre i 5 minutter. 
Ha i saften av sitronen og smak til med evt. mer krydder og persille.

Masse gode smaker på en gang!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar