25. sep. 2016

Blomkål- og brokkolipai

Paideig
3 ss olje
4- 5 ss vann
1 dl grovt mel
2 1/2 dl hvetemel
3/4 ts salt
1 egg

Fyll
ca 150 g brokkoli i buketter
ca 150 g blomkål i buketter
1 hakket gul løk
3 egg
100 g kesam
ca 100 g revet ost
smak til med salt og pepper
 Lag deigen først, og sett i kjøleskapet i ca en halvtime.
Press den så ut i en smurt paiform, prikk den med en gaffel, og stek den i 10 minutter på 180 grader.
I mellomtiden deler og vasker du grønnsakene, og koker dem i en kjele i ca 2 minutter. Skyll dem så med kaldt vann for å avslutte kokeprosessen.
Pisk sammen kesam, egg, ost, salt og pepper.
 Nå tømmer du grønnsakene i den halvstekte paibunnen, og tømmer over eggeblandingen.
Topp det hele med revet ost.
Stek nå på 200 grader i ca 40 minutter.
 Jeg elsker denne paien! Server gjerne med litt godt brød og salat til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar