16. aug. 2016

Bringebærmousse (til kakefyll eller dessert)

400 g tinte bringebær
80 g sukker
4 gelatinplater
3, 75 dl fløte
Legg gelatinen i vann i 5 minutter.
Ha bringebær og sukker i en bolle og bruk stavmikser for å lage bringebærpurè av det.
Bruk tid til å sile av steinene av (dette tar litt tid, men er en viktig prosess).
Varm 1/3 av purèen i mikroen så den koker. Klem ut vannet av gelatinen og rør den ut i den varme bringebæren til de er helt oppløst. Avkjøles helt før det tilsettes i tilbake i resten av bringebærpurèen.
Pisk fløte til krem, og tilsett bringebær. Rør godt sammen, og sett i kjøleskapet et par timer.
Fantastisk godt fyll til å ha i vaniljekake eller andre kaker, eller som dessert med vaniljesaus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar