12. apr. 2015

Linsegryte med fisk og kokosmelk

ca 400 g beinfri fiskefilet (jeg brukte her lettsaltet torsk)
3 ss nøytral olje
2 finhakket fedd hvitløk
1 finhakket gul løk
3 gulrøtter i biter
2 cm revet, fersk ingefær
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1 boks knuste tomater
1 boks kokosmelk 
2 bokser røde eller grønne linser
2 terninger grønnsaksbuljong
1 neve hakket koriander
2 dl Creme Fraiche
ca 1 ts chilipulver (smak til etter ønske)
smak til med pepper og salt hvis det er behov 
Varm oljen i en gryte, fres løk, hvitløk, ingefær og gulrot i et par minutter.
Ha i tomater og kokosmelk. Rør så inn knuste buljongterninger, kardemomme og kanel.
La det koke opp og la gryten småkoke i ti minutter. Tilsett ferdigkokte linser og smak til med salt og pepper. De siste par minuttene har du i koriander og biter av fisk, og lar de trekke til de er ferdige.
Server med frisk koriander, en skje Creme Fraiche og godt brød til

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar