20. nov. 2014

Banankake med karamellkrem

4 helt moste bananer (jeg brukte stavmikser)
2 ts sitronsaft
460 g hvetemel
2 ts natron
1 ss vaniljesukker
3 dl melk
1 1/2 ts hvitvinseddik
180 g romtemperert smør
470 g sukker
3 romtempererte egg

200 g romtemperert, usaltet smør
400 g Hapå pålegg
1 ts vaniljesukker
2 dl melis
 Mos bananene helt, og bland inn sitronsaften. Sett den til side.
Sikt sammen mel, natron og vaniljesukker.
Bland melk og eddik med hverandre.
Visp smør og sukker i 5 minutter før du har i eggene- ett om gangen.
 Tilsett melblandingen og melkeblandingen litt etter litt, og til slutt bananene.
Miks alt godt sammen, ha røren i to former på 24 cm. 
Stek kaken i 40- 45 minutter midt i ovnen på 200 grader.
Avkjøl kaken helt før du har denne herlige karamellkremen (Hapå krem) mellom kakene, strø over litt raspet sjokolade, og til slutt dekker du hele kaken utenpå med krem.
Kremen lager du bare ved å blande alle ingrediensene og mikser på høy hastighet i 5 minutter.
 Jeg pyntet også med litt sjokoladehjerter på toppen.

En ny favoritt for stor og liten! 
Kos deg med deilig kake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar