26. okt. 2014

Linseburgere med grønnsaker

(Dette ble til 6 små burgere)
2 dl kokte røde linser
stilken av en brokkoli delt i biter
1/2 blomkål delt i biter
1 gulrot delt i halve skiver
1/2 gul løk
3 dl havregryn
3 ts buljongpulver
2 ts paprikapulver
1 fedd finhakket hvitløk
salt og pepper
1 neve hakket kruspersille

Som tilbehør her brukte jeg urtekrem til å ha på bunnen i burgeren, tzatziki med eple ved siden av (trykk her for oppskrift), stekte poteter med grillkrydder og en rå salat med grønnsaker (trykk her for oppskrift).

 Her er det helt enkelt bare å blande alle ingrediensene til burgere, bruk en stavmikser for å mose det litt, men ikke så mye at det blir en grøt, det skal være igjen biter av grønnsakene.
 Form faste runde burgere med litt tykkelse på.
 Stek dem på middels varme i olje i stekepanna til de får en fin farge. 
 Klare til å spises. Gode, sunne burgere med masse deilig smak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar