8. juli 2014

Fritere kylling eller scampi

Frityrrøre
4 ss hvetemel
1 ts salt
litt pepper
1 ts olje
1 1/2 dl vann
2 eggehviter

Bland sammen hvetemel, salt, olje og vann. 
Visp dette sammen til en glatt røre, og la den stå å hvile seg litt før du starter.
Stivpisk eggehvitene til stivt skum. Rør forsiktig inn røren i eggehviten. 
Bland til slutt inn bitene du skal fritere (du kan bruke både fisk, kylling eller scampi).
 Hvis du skal fritere i en kjele, bruker du helst en jerngryte eller en kjele med tykk bunn. Ikke ha for høy temperatur, men litt over middels. Varm opp oljen (Fyll ca 1/3 av kjelen med olje), og stikk en trepinne ned for å se om oljen er varm nok.
Hvis det begynner å bruse rundt pinnen, er oljen klar, og du kan legge nedi biter som er dynket i frityrrøre.
Ikke ta for mange biter om gangen. Du kan gjerne bruke en rist som tåler høy varme å ha nedi, men dette er ikke nødvendig.  Snu gjerne bitene innimellom så det blir jevnt. Og pass fingrene, dette er varme greier!
 Hvis du skal bruke frityrkoker, er det bare å ha bitene oppi, også fikser kokeren resten ;)
La bitene renne av seg litt på et kjøkkenpapir når du tar den opp fra oljen.
Yummiii :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar