29. juni 2014

Pizzaburger

Jeg kom over et bilde på nettet av pizzaburger en dag. Dette måtte jo selvfølgelig testes! Og godt var det :)
Hamburger
500 g kjøttdeig av elg (eller annen kjøttdeig)
salt og pepper
1/2 ts chilipulver
1/2 ts hvitløkspulver

Pizzadeig
3 dl lunkent vann
1/2 ok tørrgjær
2 ss olje
1/2 ts salt
ca 500 g hvetemel/ speltmel (erstatt gjerne med litt grovt hvis du ønsker det)

Annet tilbehør du ønsker på burgeren, som f.eks bacon, ost og ketchup.
Burgeren kan du toppe med agurker, tomater, salat, sylteagurk osv. Jeg syns det ble litt
stilig å sette tilbehøret på et spyd på toppen.
Hamburgerne blander du sammen og steker på forhånd i stekepannen i smør og olje.
Pizzadeigen lager du og lar den heve i ca 30 minutter før du baker den ut og baker inn hamburgerne.
Kjevle ut biter av pizzadeigen og legg på ketchup/ tomatsaus, hamburger, ost, bacon og ellers det du ønsker inni som er godt å steke.
Pakk dem godt inn, pass på at skjøten er tett og at ikke det er hull i deigen noen steder.
Legg burgerne med skjøten ned på et stekebrett på bakepapir.
Pensle med litt egg på toppen og strø på litt sesamfrø.
Stekes på 200 grader i ca 15 minutter, til deigen har fått farge på toppen og er gjennomstekt.
Her serverte jeg pizzaburger med pommes noisettes og salat til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar