2. juni 2014

Kylling med risotto og appelsinsaus

4 kyllingfileter
salt og pepper
litt saft fra en appelsin
sesamfrø

Risotto
400 g risottoris
1 finhakket gul løk
6 ss revet parmesanost
2- 3 gulrøtter i terninger
1 ts smør
olje

Appelsinsaus
100 g smør
4 ss hvetemel
4 dl melk
saften fra 1 1/2 appelsin
1/2 terning hønsebuljong
salt og pepper
Lag risotto: Surr løk i olje til den blir myk. Tilsett risottoris, rør om og la det surre med et par minutter.
Tilsett litt og litt kyllingkraft, men pass på at det koker hele tiden. Tilsett biter av gulrot også. 
Risottoen skal koke i tilsammen 18 minutter under omrøring.
Ta kjelen av platen, rør inn litt smør og parmesan.

Lag appelsinsaus: Smelt smøret i en kjele, visp inn melet og la det bli en jevn blanding før du tilsetter melk og lar det koke forsiktig opp. Tilsett hønsebuljong og appelsinsaft, smak til med salt og pepper.

Stek kyllingfilet: Kyllingen skal helst ligge en halvtime i romtemperatur før du begynner å steke. 
Krydre dem med salt og pepper og strø på sesamfrø. Smelt 1 ss smør i stekepanna, middels temperatur.
Stek filetene i 2 minutter på hver side. Senk temperaturen til lav, og ha på lokk. La de steke videre i 6- 8 minutter. (Snu dem når halve tiden har gått)
Anrett med saus, risotto og kylling. Kjempegodt!

2 kommentarer:

  1. Guud så mye deilige oppskrifter og ting og tang jeg fant her inne hos deg.. kjenner tennene løper i vann og inspirasjonen komme i hopetall.. fikk lyst på både kake, kylling, calzone, og dessert i dag og kjenner at dette var inspirasjon til skaperglede:)) Legger bloggen din til hos meg så jeg kan finne den igjen og lage masse deilig mat!! Ha en flott pinse:)

    SvarSlett
  2. Hei trompetmor! :) Så kjempekoselige ord, det er inspirerende for meg når jeg får sånne tilbakemeldinger!
    Kos deg masse med deilig mat, kaker eller desserter :)
    Ha en herlig pinse du også.
    Mvh Monica.

    SvarSlett