25. mai 2014

Suksesskake i langpanne

Mandelbunn
10 eggehviter
500 g melis
500 g mandler
4 ss hvetemel
2 ts bakepulver

Gul krem
8 eggeplommer
1 1/2 dl kremfløte
150 g sukker
2 ts vaniljesukker
200 g romtemperert smør
 Lag bunnen: Pisk eggehvitene stive, tilsett melis og pisk videre til det blir en helt stiv marengs.
Mal mandlene og vend dem inn i marengsen. 
 Legg bakepapir i en stor langpanne og smør massen jevnt utover.
Stek kaken på 180 grader i 30 min. Avkjøl bunnen helt før du har på krem
 Lag gul krem: Ha eggeplommer, fløte og sukker i en kjele. Kok opp mens du visper hele tiden.
Her er trikset å la kremen småkoke lenge nok så den blir såpass tykk at den ikke renner av kaken. Viktig å vispe hele tiden så den ikke brenner seg.
 Etter noen minutter med småkoking, tar du kjelen av platen og tilsetter vaniljesukker og biter av smør.
Avkjøl kremen helt sånn at den får rett konsistens. 
 Ha kremen på kaken, og lag gjerne mønster i den med en gaffel.
Til slutt strødde jeg over litt sjokolade på toppen.
Dette ble en stor suksess ;)


2 kommentarer: