27. mai 2014

Bakt potet med smårettbacon og biffsnadder

Bakt potet med smårettbacon
2 store poteter
olivenolje
Maldonsalt/ havsalt
pepper
1 pk smårettbacon
1 liten boks mais
4 vårløk i ringer
2- 3 ss creme fraiche

Biffsnadder
1 pk biff i strimler
1/2 gul paprika i biter
1/2 rød paprika i biter
1/2 squash i biter
1 hakket gul løk
2 hakket sjalottløk


Start med å sette potetene i ovnen, dette tar lengst tid. 
Snitt et kryss på toppen av potetene, og stikk noen hull med en gaffel litt her og der.
Legg et lag med Maldonsalt på et bakepapir på stekeplaten. Sett potetene oppå saltet, hell olivenolje over, og strø salt på toppen. Steketiden er ca 1 time (kommer litt an på størrelsen på potetene) på 220 grader.
(Jeg bruker ikke aluminiumsfolie rundt sånn som mange gjør.)
Stek biffkjøtt i smør og olje i stekepanne, tilsett resten av ingrediensene til biffsnadder, 
stekes i noen minutter under omrøring.
Lag fyll til poteten: Stek bacon før du tilsetter mais og vårløk til slutt.
Smak til med pepper.
Smør creme fraiche inni poteten før du fyller den med resten.
Er så godt dette!
Server sammen med herlig bernaisesaus
Nydelig mat og herlig selskap er det beste jeg vet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar