18. mars 2014

Kyllinggryte med eple

3- 4 kyllingfileter i biter
smør og olivenolje
1 hakket løk
2 stilker hakket stangselleri
2 gulrøtter i biter
1 1/2 ss hvetemel
3 dl eplesaft
2 epler delt i båter
2 laurbærblad
2 ts honning
1 gul paprika i biter
salt og pepper
Ris og brød som tilbehør hvis du ønsker det
 Stek biter av kylling i smør og olje på stekepannen noen minutter til de er akkurat gjennomstekte.
Fres løk, stangselleri og gulrot i olje og smør i stekepannen i ca 5 minutter.
Dryss over melet og rør det godt inn.
Rør deretter gradvis inn hønsebuljong og eplesaft. La det koke opp før du tilsetter epler, laurbærblad og honning, smak til med salt og pepper. Ta kjelen av platen.
 Ha alt over i en ildfast form (kylling også), nå blander du også inn biter av paprika. 
Sett i ovnen på 190 grader i 15- 20 minutter.
 Server denne nydelig gryta med brød og ris til.
Eple burde man bruke oftere i mat! Kjempegodt :)

2 kommentarer:

  1. Helt enig! Eple i mat er veldig godt. Denne gryten skal prøves :-)

    SvarSlett
  2. Hei Grete!
    Takk for kommentar, hyggelig :) Kos deg med deilig gryte og ha en herlig kveld!
    Mvh Monica.

    SvarSlett