4. jan. 2014

Sitrusbakt kyllingfilet med honning og risotto

4 kyllingfileter
1 sitron delt i båter
salt og nykvernet pepper
basilikum (tørka eller fersk)
4 ts honning

Risotto med stangselleri og gulrot
300 g risottoris (jeg bruker arborioris)
1 finhakket sjalottløk
1 dl hvitvin
8 dl grønnsaksbuljong eller kyllingkraft
1 dl revet parmesan
3 stangselleri i skiver
2 gulrøtter i biter
salt og pepper
2 ss smør

Som litt ekstra tilbehør, skar jeg opp biter av klementin og stangselleri
 Snitt hver kyllingfilet på toppen, drypp olje over, og ha en ts honning i  hvert snitt.
Krydre med salt, pepper og basilikum og legg over et par skiver sitron på hver.
Legg kyllingen på ildfast form/ fat og dekk med aluminiumsfolie.
Disse skal stekes i ovnen på 230 grader i 10- 15 minutter.
 Lag risotto: Fres ris, løk, stangselleri og gulrot i olje i en kjele i et par minutter.
Hell i hvitvin og la det fordampe seg nesten helt før du heller over litt buljongvann.
Kok opp, og la det koke i tilsammen 18- 20 minutter under omrøring. Hell på litt og litt buljongvann etterhvert som det koker. Når den er ferdig, rører du inn revet parmesan og smør.
Smak til med salt og pepper.
 Kjempegode smaker sammen, og med litt ekstra tilbehør som klementin 
og stangselleri, blir det enda litt mer smak ;)
 Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar