11. jan. 2014

Lasagne med bacon og hjemmelaget bechamelsaus

Kjøttsaus
ca 400 g karbonadedeig
1 pk bacon i terninger
1 finhakket gul løk
2 fedd finhakket hvitløk
1 porsjon hakkede tomater (eller 1 boks hermetiske tomater)
2- 3 ss tomatpurè
2 ss grønnsaksbuljong
1 ss worchestershiresaus
1 ss rødvinseddik
1 ss timian
1 ss oregano
1 neve finhakket basilikum

Bechamelsaus
6 dl varm melk
50 g smør
50 g hvetemel
salt og pepper
revet muskanøtt
1 neve parmesanost
Fres først løk og hvitløk sammen med bacon i en stekepanne. Sett til side.
Stek så kjøttdeigen i stekepannen. Når kjøttdeigen er ferdig, 
blander du den og baconblandingen i en kjele.
Ha i tomatpurè og rør den inn.
Tilsett hakkede tomater, krydder, buljong og worchestershiresaus og rødvinseddik.
Nå skal dette stå å småkoke og godgjøre seg i minst en halvtime. Gjerne lengre hvis du har tid :)
Lag bechamelsaus: Smelt smør i en kjele, tilsett mel og rør det godt inn.
Rør inn litt og litt varm melk, mens det småkoker. Rør hele tiden. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Småkokes under omrøring i 5 minutter
Smelt til slutt inn osten.
Nå legger du lagvis i en ildfast form med kjøttsaus, bechamelsaus og lasgneplater til du har fyllt opp formen.
Strø over med revet ost på toppen.
Stekes på 200 grader i ca 30 minutter til den har fått fin farge.
Nydelig lasagne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar