20. jan. 2014

Hel flatbiff av reinsdyr

Her har jeg brukt en hel flatbiff av reinsdyr, og den var helt nydelig!
Slik gjør du for å få den perfekt:
Tørk kjøttbiten med litt kjøkkenpapir før du gnir den inn med pepper. 
 La kjøttet ligge en halvtimes tid i romtemperatur før du tilbereder den.
 Brun den i olje og smør i stekepannen samtidig som du salter den.
Nå skal steken legges på ildfast fat med termometer på skrå i biffens tykkeste del.
 Stekes i ovnen på 125 grader.
Vil du ha den lite stekt, skal den være 65 grader i kjernen.
Ønsker du medium stekt, skal den være 70 grader i kjernen.
For godt stekt, skal gradene være 76.
Når den er ferdigstekt, skal den ut av ovnen, også skal den ligge å hvile seg i ca 10 minutter 
før du begynner å skjære i den.
 Perfekt.
 Her har jeg skjært biffen i passe stykker.
Snakker om herlig måltid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar