(ca 8 personer)
Til sjokoladeskålene trenger du ca 800 g smeltet sjokolade og 8 små ballonger
Mousse med chili
200 g mørk kokesjokolade
3 dl kremfløte
1 egg
1 eggeplomme
1 dl sukkerlake
1 ts finhakket chili uten frø
1/4 ts kajennepepper
Smelt sjokolade, avkjøl den litt, så den er litt tykk og dypp hver ballong i sjokoladen.
For å få litt mønster i skålen, brukte jeg en bred gummipensel hele veien rundt.
Lag en stett på skålen ved å ta litt ekstra sjokolade på, og press ned på et fat.
Settes kjølig til alt er stivnet. Da klipper du et hull øverst i ballongen, så luften siver ut.
Løsne ballongen forsiktig, og vips har du en flott skål ;)
Jeg syns det er litt fint når kantene er litt ujevne, men du kan lett gjøre kantene helt slette med en fil eller hvis du lager det helt jevnt under dyppingen.
Lag mousse: Kok først sukkerlake av 1 dl vann og 1 dl sukker.
La det koke til alt sukkeret er oppløst. Sett til side. Visp kremfløte og sett til side.
Smelt sjokolade til 55 grader. Finhakk chili.
Visp sammen over vannbad: 1 dl sukkerlake, egg, eggeplommer, chili og kajennepepper. Dette skal bli 82 grader. Det er da er tykk røre hvis du har vispet hele tiden. Da tar du kjelen av platen, og visper videre til massen har blitt avkjølt.
Bland sammen kremfløten og eggeblandingen til en jevn masse.
Bland så inn den smeltede sjokoladen, og rør forsiktig sammen.
Nå kan du anrette moussen i sjokoladeskålen og servere med en gang, eller sette den til avkjøling.
Lag gjerne litt ekstra sukkerlake som du kan servere sammen med moussen.
Det er også godt å servere med noen ekstra biter sjokolade, bær, vaniljesaus eller noe annet godt.
Hjemmelaget er og blir best!
<3 Sjokolade <3
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar