14. sep. 2013

Fårikål med Hellstrøm' s vri

Fårikål smaker best dagen etter man har laget den, så kok gjerne dagen før servering.
Og dessuten er det veldig lettvint og bare varme opp igjen!
(Oppskrift til ca 5 voksne)
2 kg fårikålkjøtt
ca 2 kg kålhode
50 g knuste pepperkorn
salt 
persille
Knus pepper grovt. Pakk det inn i en krydderpose eller bruk et klede som du knyter godt igjen.
Knyt godt igjen med en kjøkkenhyssing.
Legg kjøttet i en stor kjele, dekk det med vann og kok opp. Hell av vannet igjen.
Del kålen i fire, skjær av stammen og del kålen i passe biter.
La kjøttet ligge i bunnen av kjelen, dekk med vann. Legg i krydderposen og legg på lag med kål.
Dryss salt mellom lagene.
Sett på lokk og la det koke på svak varme i et par timer.
Ta ut krydderposen før servering, og dryss over med persille.
Server gjerne med nykokte poteter til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar