13. sep. 2013

Panna Cotta med skogsbærsmak

Panna Cotta betyr faktisk kokt fløte, og er en av mine favorittdesserter. 
Det finnes uendelig med muligheter og smaker man kan prøve, og her har jeg prøvd meg på en smak av skogsbær. Nydelig farge og herlig smak!
1 vaniljestang
1 liten kartong fløte
1 1/2 dl melk
200 g skogsbærblanding (gjerne frosne)
1/2 dl sukker
4 plater gelatin
100 g skogsbær til topping
Legg gelatin i kaldt vann i ca 5 minutter. Skvis vannet godt ut når du skal bruke gelatinen.
Kok forsiktig opp fløte, melk, sukker, vaniljestang (skrap ut frøene) og skogsbær. Klem bærene godt med en slikkepott eller gaffel, så smak og farge kommer frem :)
Ta kjelen av platen og rør inn gelatinen.
Sil blandingen i dessertskåler og sett i kjøleskapet i minst 4 timer.
La den helst stå natten over.
Pynt med skogsbær og server!
Nok en herlig variant av Panna Cotta dessert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar