16. juli 2013

Boller fylt med spekeskinke og brie

15 g gjær (helst fersk)
3 dl lunkent vann
1 ss honning
2 ss olivenolje
1 ts salt
7- 8 dl siktet speltmel
2- 3 ss soltørket tomat fra glass + litt av oljen i glasset
1- 2 fedd finhakket hvitløk
ønsket mengde spekeskinke (jeg brukte pæreskinke)
brie i skiver
ruccolasalat
egg til pensling
hvite eller svarte sesamfrø 
Bland ut gjæren i lunkent vann, tilsett honning og olivenolje.
Bland sammen mel og salt og sikt dette inn. 
Bland alt sammen og rør til slutt inn hvitløk, soltørket tomat og oljen.
Sett deigen til heving med plast over i ca 40- 50 minutter.
Bak ut deigen, del opp i passe deler og pakk inn hver bolle med skinke, brie og ruccola (som vist på bildet)
Lag runde fine boller og legg dem med skjøten ned på en bakepapir på stekebrett. Etterhev i 30 minutter.
Pensle bollene med sammenpisket egg og strø over frø.
Stekes på 200 grader i ca 30 minutter.
Avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar