2. apr. 2013

Stekt ris

200 g røkt skinke i biter
1 fed finhakket hvitløk
2 ss olje til steking
4 dl kokt ris (helst basmati eller naturris)
4- 5 halvkokte gulrøtter i biter (kokes til de blir litt møre)
1 liten boks mais
ønsket mengde fryste erter
1 sammenvispet egg
2 ss fiskesaus
1/2 ts pepper
noen sukkererter
 Fres først hvitløk i olje, tilsett så skinken og la det stekes i et par minutter sammen.
Ha så i grønnsakene og la det surre i 3- 4 minutter
 Lag så en grop i midten og hell egget der. 
Bland alt godt sammen så egget blir fordelt mens det stekes. Smak til med fiskesaus og pepper.
Ha i sukkererter til slutt og la dem bli varme.
Denne retten kan du variere med f. eks pølse/ chorizo, purre, 
løk, sopp, paprika, aspargesbønner eller kål.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar