4. jan. 2013

Sitronkonfekt

(ca 30 stk)
Mørk sjokoladetrekk lages først. Jeg bruker en sort som heter Sjokoladeovertrekk fra Cacas.no
(Fyll konfektformer/ silikonformer med smeltet sjokolade, hold formen opp ned over bakepapir, sjokolade vil da renne ut sånn at det bare er et skall igjen når du setter formen til avkjøling.)

Sitronfyll
2 1/2 dl sukker
1/2 dl ferskpresset sitronsaft
3/4 dl vann
1 1/2 dl fint sukker (ikke melis siden dette inneholder stivelse)
Kok opp sukker, sitronsaft og vann og ta kjelen av varmen. Avkjøles helt.
 Fyll 3/4 av de ferdige sjokoladetrekkene med sitronblandingen.
Sikt det fine sukkeret  over som en skorpe som er ca 1-2 mm tykk.
(støt vanlig sukker med morter hvis du ikke har fint sukker)
La konfekten hvile sånn natten over i kjøleskapet.
Deretter gnir du forsiktig bort det overflødige sukkeret med en pensel. Legg til slutt på forsiktig et lag smeltet sjokolade som bunn på konfekten.
 La stå et par timer i kjøleskapet før de tas ut av formen.
Mmmm  :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar