Pizzadeig
1/4 pk fersk gjær
2, 5 dl vann
2 ss olje
1 ts salt
1 ts sukker
4 dl hvetemel
2 dl grovbakst mel
Saus
400 g hakkede tomater
1/2 finhakket løk
1 finhakket hvitløk
1/2 finhakket chili (uten frø)
6 ss olivenolje
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
1/4 ts pepper
1/2 ts oregano
1/2 ts basilikum
Ost
Skinke
Bland det tørre til pizzadeigen og tilsett gjær som er rørt ut i lunkent vann og olje.
La deigen stå under plast mens du lager sausen
Fres løk, hvitløk, chili og krydder i olje i en kjele
Tilsett tomater og la dette stå å småkoke i 10 minutter
Bak ut deigen, legg saus, skinke og ost på midten
Brett deigen sammen og pass på at det er ordentlig tett rundt hele. Klem sammen med en gaffel på kanten.
Stek pizzaen på 200 grader i 15- 20 min (Til den har fått farge)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar