19. feb. 2012

Grovt brød

(2 stykker)
1 l skummet kulturmelk
500 g sammalt hvete, grov
200 g sammalt hvete, fin
400 g sammalt rug, grov
150 g sammalt rug, fin
1 dl havregryn
1 dl havrekli
3 dl vann
50 g fersk gjær
400 g hvetemel
2 ts salt
 Bland alt mel, havregryn, kli og kulturmelk. Elt godt i kjøkkenmaskin 
og la dette stå i ca 30 minutter på benken
 Tilsett gjær som er smuldret opp og blandet ut i lunkent vann.
Ha i hvetemel og salt og bland dette.
La deigen heve under plast i ca 45 minutter
 Sett ovnen på 200 grader. 
Bak ut brødene, legg dem i to brødformer. Snitt dem på toppen med en skarp kniv og strø på litt havrekli. La dem heve en gang til til de får en god størrelse.
La dem steke nederst i ovnen i 50 - 60 minutter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar